Stress en burn-out therapie bij Psycholoog Enschede

Stop je te verzetten

Je bent jezelf voorbijgelopen. Hebt duidelijke signalen van je lichaam genegeerd onder het mom van dat je er maar tegen moet kunnen. Als je een burn-out hebt, ben je eigenlijk te vaak, te ver over je grenzen heen gegaan.Signalen waar je aan kunt denken:

  • oververmoeidheid
  • slapeloosheid
  • moeilijk dingen kunnen onthouden
  • vaak verdrietig zijn

Je hebt jezelf toegesproken, een keertje geslikt en hup, gaan maar weer. Tot ineens je lichaam het roer overneemt en zegt: stop. Je kán gewoon niet meer. De vermoeidheid neemt het van je over en je hebt geen idee meer hoe het nu allemaal zo ver heeft kunnen komen.

Burn-out

Weg is de levenslust…Met een burn-out raak je in korte tijd heel veel kwijt. Je zondert je af van je omgeving, je vertrouwt niet meer op jezelf en je eigen kunnen. Het is alsof je jezelf helemaal isoleert. En de mensen om je heen, die je zo graag willen helpen, kun je maar moeilijk verdragen.

Burn-out is goed te behandelen

Je bent niet alleen met je klachten. Velen gingen je voor en het heeft in de mijn praktijk veel aandacht gekregen. Ik kan je goed helpen bij een burn-out. We doorlopen in korte tijd een aantal aspecten; herstellen je energieke gevoel, werken aan hoe je goed en gericht kunt ontspannen, hoe je je energie over een dag verdeelt, hoe je kunt geven, maar ook nemen.

We maken samen een plan en werken gericht, concreet en praktisch aan een goed herstel. Maar nog belangrijker: we werken aan het aanpassen van bepaalde patronen in je gedrag om herhaling te voorkomen.

Ga eerder naar de Psycholoog

Je kan naar de psycholoog als je helemaal op, burned out bent. Maar beter is om de eerste signalen van een aankomende burn-out te herkennen en op tijd aan de bel te trekken. Ook als je niet zozeer op raakt, maar ‘gewoon’ veel stress ervaart: neem eens contact op met mij of een van mijn collega’s. Je leven kan zoveel rijker en gezonder zijn wanneer je minder stress ervaart.

Herkenbaar? Bel of mail Esther Assink van Psycholoog Enschede voor een afspraak.