Tarief en vergoeding Psycholoog Enschede

Tarieven en duur therapie

De duur van een sessie is afhankelijk van het type afspraak. Relatietherapie duurt bijvoorbeeld vaak langer dan een individuele sessie of coaching.

Hieronder vind je de prijzen van de meest voorkomende behandelingen op een rij:

  • Eén op één afspraak (45 minuten): € 118
  • Eén op één afspraak lang (75 minuten): € 177
  • Relatietherapie (45 minuten): € 135
  • Relatietherapie lang (75 minuten): € 202,50
  • Coaching (45 minuten): € 142,75
  • Buiten kantoortijden: + € 25

Tijdens het intakegesprek bepalen we samen welke afspraaklengte past bij jouw behandeling. Jouw wensen en behoeften staan hierbij altijd voorop, zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Wordt Psycholoog Enschede vergoed?

Wil je weten of je therapie vergoed wordt? Dan doe je er goed aan even bij je verzekering te informeren. De verschillen per verzekeraar kunnen groot zijn: van een volledige vergoeding, of een maximaal aantal sessies tot helemaal niets.

De laatste jaren krijg je steeds minder vergoed voor behandelingen voor psychische klachten vanuit de zorgverzekering. Behandelingen voor burn-out, stressklachten, rouwverwerking en relatietherapie worden sowieso niet vergoed.

Vergoeding via je werkgever

Je werkgever heeft er net zoveel voordeel bij dat jij goed in je vel zit als jijzelf. Want als jij goed in je vel zit, heb je vaak meer plezier in je werk en maakt dat je een stuk productiever. Dat zien steeds meer werkgevers in en daarom werken we samen met werkgevers door heel Nederland. Grote kans dat jouw werkgever je hier ook bij wilt ondersteunen. Veel bedrijven hebben zelfs geld opzijgezet om in te zetten voor jouw werkgeluk of ze hebben een potje waaruit ze de kosten van jouw psycholoog kunnen vergoeden.

Vraag aan je werkgever hoe dit zit of laat ons contact opnemen met jouw werkgever. Dan regelen wij de rest. Lees hier meer informatie over vergoeding via je werkgever.

Afspraak annuleren

De afspraak met je psycholoog kan je altijd afzeggen. Doe dit wel 24 uur van tevoren, want dan kunnen we nog een andere cliënt inplannen. Anders moeten we helaas de kosten van de afspraak in rekening brengen. Valt die 24 uur in het weekend? Stuur ons dan uiterlijk 24 uur van tevoren een mail met je afzegging of spreek onze voicemail in. Dan brengen we de kosten niet in rekening.

Contact met Psycholoog Enschede

Wil je meer weten over mij als psycholoog in Enschede, of heb je een specifieke vraag over jezelf of over de vergoeding, bel ons even op en we helpen je graag verder. Bel ons op 085 4015 337 dan kunnen wij je bijna altijd helpen aan de juiste hulp!