Therapie in Enschede

Concreet aan het werk

In onze gesprekken werken we concreet aan je klacht. Dat doen we door ons te richten op verandering of bijvoorbeeld acceptatie. We onderzoeken hoe je denkt, wat vaste patronen zijn in hoe je met dingen omgaat en of die patronen je niet in de weg zitten. In de therapie werken we met opdrachten, soms krijg je zelfs huiswerk mee, en dingen die je actief kunt doen.

De oorzaken herkennen

Je herkent zelf de oorzaken, jij neemt het heft in handen en jij brengt de oplossingen zelf in de praktijk.In de therapie concentreren we ons niet op de fouten, of waar het mis gaat. We zoeken de lichtpunten, de kansen, de manieren waarop je vorm kunt geven aan de problemen die je nu ervaart. Soms is dat confronterend, soms zul je er best even van uit het lood geslagen zijn, maar snel merk je de vooruitgang en dan is het prettig werken.

Niet zweven

Ik ben van nature erg nuchter, geen zwever. Wat ik vooral belangrijk vind is dat mijn therapie concreet en praktisch is. Daar heb jij het meeste aan. Ik geef je handvatten en tools om je klacht te verlichten en in de toekomst beter bestand te zijn tegen je klacht.

Natuurlijk ga ik ook graag het diepe met je in. Waar komen je klachten vandaan? Hoe ben jij als mens, hoe steekt je gevoelswereld in elkaar en hoe staat dat in verhouding tot de klachten die je ervaar? Door jou ook in te laten zien hoe je je gedraagt, reageert en wat je nou eigenlijk echt voelt, wordt je sterker.

De verschillende therapievormen bij Psycholoog Enschede

Hoewel je bij mij voor heel erg veel terecht kunt, en niet alle klachten in een lijstje zijn samen te vatten, heb ik wel een aantal pagina’s ingericht over de meest voorkomende klachten.

In sommige gevallen kan ik zelf je niet goed helpen. Bijvoorbeeld wanneer ik niet de juiste opleiding heb gedaan voor jouw specifieke klacht. Ook dan ben ik je toch graag tot dienst door je naar de juiste persoon of personen te verwijzen. Neem dus altijd contact op: ik help je in ieder geval een stap verder.

Contact

Wil je meer weten over therapie Enschede? Bel even voor een afspraak of stuur een mailtje naar praktijk Psycholoog Enschede.