Traumaverwerking bij Psycholoog Enschede

Traumaverwerking en EMDR is helaas niet mogelijk bij mij maar wel bij mijn collega van Psyned? bekijk mijn website; Psycholoog Nederland.

Een slecht of niet goed verwerkt trauma kan heel onverwacht je leven op een heftige manier beïnvloeden.

Wat is een trauma?

Een trauma is een schokkende ervaring. Het kan zijn dat je zelf iets ergs meemaakte, of dat je er getuige van was. Op het moment van het trauma was je bang en voelde je je machteloos en hulpeloos.

Wat is traumaverwerking?

Een tijd na de traumatische ervaring gaat het niet goed met je. Je herbeleeft de situatie vaak, denkt er onwillekeurig aan. Je slaapt slecht en hebt last van nachtmerries. Als je er goed over nadenkt zul je herkennen dat je gedachtes, gevoelens en gesprekken over jouw traumatische ervaring uit de weg gaat. Waarschijnlijk ben je soms onredelijk geïrriteerd en heb je last van woede-uitbarstingen.

Werken met EMDR

EMDR is een erg succesvolle therapeutische techniek om vastgelopen verwerking van traumatische ervaringen weer op gang te helpen. Het volgende is aan de hand: je zit gevangen in dat ene moment. Je leven is doorgegaan, je hebt er over gehuild, je bent kwaad geweest, maar de tijd liep door en jij dus ook. Maar je innerlijke systeem is nog lang niet zo ver. En als er ook maar iets gebeurt dat een beetje op jouw traumatische ervaring lijkt, of er voor jouw gevoel op lijkt, nemen je gevoelens van dat moment het roer helemaal over.

Met EMDR haal je die reactie in de regel helemaal weg. Zonder dat we daar uitgebreide gesprekken voor nodig hebben en in relatief korte tijd. De eerste sessie is meestal heftig, dan pakken we dat moment even goed aan. Daarna werkt EMDR met positieve stappen weg van dat moment en zul je je snel meer ontspannen voelen in jouw situatie.

Herken je jezelf en heb je behoefte aan hulp of heb je gewoon een vraag? Bel dan voor een afspraak of vul het contactformulier in naar praktijk Psycholoog Enschede.