Relatietherapie Enschede

Het gaat gewoon niet meer

Natuurlijk, ruzie hoort erbij. Heel normaal en heel gezond. Maar, het moet niet te gek worden. Waarschijnlijk weten jullie het al een tijdje, het gaat gewoon niet meer. Het geduld dat je eerst op kon brengen, de charme die je zag in bepaalde onhebbelijkheden, het gevoel ‘maatjes’ te zijn – het is allemaal verdwenen.

En nu ziet het er allemaal zó somber uit dat jullie twijfelen of jullie wel samen verder moeten gaan.

Het is niet te laat voor relatietherapie Enschede

Maar waarschijnlijk ben je wel aan de late kant, hebben jullie het te lang ‘maar aangezien’, ‘gehoopt dat het over zou gaan’ en ‘ach, je hoort zo veel verhalen’. En dan ineens zijn jullie zo’n verhaal. Het is gelukkig niet té laat. Jullie hebben er goed aan gedaan het niet per se zélf te willen doen allemaal. Maar met hulp. En dat is geen schande.

Jacquelien van der Veen

Relatietherapie bij Jacquelien van der Veen.

Relatietherapie is niet mogelijk bij mij maar dit kan wel bij Jacquelien van der Veen. Zij heeft veel ervaring met het behandelen van Relatieproblemen.

Gelukkig kan relatietherapie heel goed helpen. Relatietherapie is geen tovermiddel, maar wel hét middel bij uitstek om de ‘boel weer in gang te zetten’. Met relatietherapie gaan jullie weer in gesprek, leren jullie met elkaar te communiceren en vooral ook te luisteren naar elkaar.

Handen uit de mouwen voor de liefde

Ik zal in eerste instantie samen met jullie opnieuw naar jullie als individu en in relatie tot elkaar kijken. Waarschijnlijk hebben jullie inmiddels oogkleppen voor elkaar op en ‘zien’ jullie elkaar dus niet. Misschien heeft één van jullie wel een heel ander probleem dat tussen jullie onuitgesproken bleef – een depressie bijvoorbeeld, een burn-out of een onverwerkt trauma.

Iedere relatie is anders, dus ik weet niet wat jullie weer opnieuw aan elkaar kunnen laten zien, maar ik weet zeker dat het er is. Daarmee doorbreken we de neerwaartse spiraal en kunnen we samen aan de slag. ‘Liefde is een werkwoord’, luidt het gezegde en dat geldt in mijn praktijk zeker. En ik zeg het maar vast, we gaan echt aan het werk.

Soms komen er stellen die nog ‘een therapietje’ doen voor de vorm, maar die al lang niet meer van plan zijn samen gelukkig te worden. Of waarvan één van de partners echt niet meer wil of kan. In de regel werk ik dan samen met jullie een “proefscheiding” (tijdelijk apart leven) uit. Zo kunnen we de scheiding soepel en respectvol laten verlopen en aandacht besteden aan de verwerking, bijvoorbeeld ook bij de kinderen.

Niet zo negatief

Relatietherapie staat eigenlijk in een slecht daglicht. Dat is wat je doet als je radeloos bent, een negatieve keuze eigenlijk. Ik ben het daar pertinent mee oneens. En ik nodig jullie dan ook van harte uit als jullie relatie gewoon goed is, maar je wilt verwijdering voorkomen of je zoekt naar verdieping, wilt elkaar over tien jaar nog net zo zien als nu.

Relatietherapie verbetert de kwaliteit van een relatie, ongeacht hoe goed of slecht die is. Je kunt aan allerhande aspecten van jullie samenzijn werken. Niet omdat het slecht gaat, maar omdat jullie vermoeden dat het nog mooier kan en daar graag samen, en met een psycholoog dieper op inwillen gaan.

Lees meer over relatieproblemen en sex en relatieproblemen.

Heb je vragen of wil je weten of jouw hulpvraag kan worden ingevuld door relatietherapie Enschede? Bel voor een afspraak of vul het contactformulier in.