Relatietherapeut Enschede

Jacquelien van der Veen

Relatietherapie bij Jacquelien van der Veen.

Hoewel ik iedereen graag help, heb ik op het moment onvoldoende ervaring en opleiding in het geven van Relatietherapie. Daarom verwijs ik jullie graag naar mijn collega Jacquelien van der Veen.

Je kent elkaar helemaal niet meer

Waar is die lieve en daadkrachtige man? Waar is die opgewekte, optimistische vrouw van vroeger gebleven? Waarschijnlijk herken je jezelf ook niet meer terug. Het is zo moeilijk om, als het in je relatie scheef gegroeid is, nog te zien waarom het allemaal de moeite waard was. Bij de ander, maar ook bij jezelf.

Samen doen we een stapje terug. En kijken we naar wie jullie ook alweer zijn. Wat jullie belangrijk vinden en wat jullie van elkaar in een relatie verwachten. Misschien zijn jullie al langer geleden het contact kwijtgeraakt, heeft één van jullie zich nooit over dingen uitgesproken. Of misschien verwachten jullie wel dingen van elkaar die je redelijkerwijs helemaal nietvan elkaar mag verwachten. Samen zoeken we, open, eerlijk, in vertrouwen en met respect naar die gevoelens, wensen en dromen die jullie zo uniek maken.

Sex kan een groot probleem zijn

‘Making love’ heet het in het Engels, en als je in liefde sex bedrijft met je partner dan voelt dat ook echt zo. Tenminste, dat zou moeten. En je zou het ook willen. Maar tussen jullie is dat al lang niet meer zo. Soms komt het gewoon omdat er te weinig tijd lijkt te zijn, en jullie moe in bed ploffen. Voordat jullie hoofd het kussen raakt vallen jullie al in slaap. Daar kunnen we wat aan doen.

Het kan ook zijn dat er diepere problemen in jullie sexuele contact zijn. Laten we wel wezen, niets zo intiem als vrijen, niet alleen je lichaam gaat bloot, maar ook je ziel. En als het niet klopt, verkramp je. Of kun je er ineens heel treurig van worden. Of moe. En dan wil zij vaker dan hij, of omgekeerd. En dan vinden jullie het moeilijk om er over te praten. Goedbedoeld gaan jullie dan heel ingewikkeld rekening met elkaar houden. Of, omdat het zo beladen is geworden, doen jullie het bijna helemaal niet meer. Ook daar kunnen we samen wat aan doen. En weet je, bijna alle mensen die beginnen aan relatietherapie geven aan problemen te ervaren op het gebied van intimiteit en seksualiteit.

En dan zijn er nog: de kinderen
Als jullie problemen hebben, heeft dat invloed op jullie kinderen. Hoe goed jullie je best ook doen: papa en mama hebben ruzie. Hoe jong of oud je kinderen ook zijn, het is onbegrijpelijk en tast het fundament aan van wie ze zijn. Kinderen kunnen onmogelijk helemaal zelf de antwoorden vinden op alle vragen die ze hebben. Ze kunnen ook onmogelijk aanvoelen wat het met ze doet en wat het op lange termijn voor ze gaat betekenen. Zij verdienen in deze voor jullie moeilijke tijden tóch alle aandacht. Bij Psycholoog Enschede kunnen we jullie helpen de kinderen te begeleiden, of zelf met jullie kinderen in gesprek gaan.

Lees meer over relatietherapie en sex en relatieproblemen.

Heb je vragen of wil je weten of jouw hulpvraag kan worden ingevuld door relatietherapeut Enschede? Bel voor een afspraak of stuur even een mailtje ter attentie van Petra Hagens.